Politi på Pusher Street: Fordi vi kan
Betjente går igen gennem Pusher Street efter pause hen over sommeren, selvom området aldrig har været lovløst.

Iført korte ærmer og i afslappet gang, patruljerede Københavns Politis særlige indsatsgruppe mandag mod hashhandlen på Christiania ned gennem Pusher Street efter en mindre pause hen over sommeren. Årsagen: Fordi politiet kan.

- Vi har altid kunnet komme ind på Pusher Street, men i dag gør vi det, fordi det er et stykke tid siden og for at vise at vi kan, siger Poul Kjeldsen, leder af Task Force Pusher Street, til Ritzau.

Politiet slår dog fast, at dagens korte ærmer godt kan være for let beklædning, hvis politiet havde valgt et andet tidspunkt for dagens patrulje.

- At vi går ind med korte ærmer afhænger af tidspunktet på dagen. Hvis vi kommer senere på dagen, så skal vi måske have en anden beklædning på. Men vi kan komme ind, når vi vil, fortæller Poul Kjeldsen.

I juni måned var der ballade i fristaden, og flere betjente stod frem og sagde, at de reelt ikke havde adgang til området. Flere retsordfører ville derfor vide, om politiet overhovedet kunne komme ind på Pusher Street og bekæmpe hashhandlen.

- Vi vælger tid og sted, og vi kan gå ind, når vi vil. Det har vi styrken til at gøre, når vi har lyst, forsikrer Poul Kjeldsen, der dog erkender en hvis pause hen over sommeren.

Politiet beslaglagde ikke noget narko, og der var heller ingen anholdte ved aktionen. Men formålet var også bare at vise, at man kan.

/ritzau/