PKK-konflikt koster 30 livet i Tyrkiet
PKK optrapper angreb på Tyrkiets militær i forsøg på at sammenkæde konflikt med kampene i Syrien.

Mindst 30 blev dræbt, da kurdiske oprørere bevæbnet med raketter og maskinpistoler angreb en militærbase i det sydøstligste Tyrkiet.

Mindst 10 soldater blev dræbt, mens syv blev såret ved angrebet i provinsen Sirnak, oplyser den lokale regering.

Andre kilder siger, at omkring 20 medlemmer af det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) blev dræbt.

Provinsens guvernør, Vahdettin Ozkan, siger, at de militante også angreb et sikkerhedskompleks i Beytussebap, som ligger 40 kilometer fra Iraks grænse.

Politi og militær gengældte ilden, hvilket førte til nogle af de blodigste skudvekslinger med oprørerne i flere måneder.

PKK har i de seneste måneder optrappet dets voldelige angreb på de tyrkiske sikkerhedsstyrker, hvilket har fået tyrkiske embedsmænd og lokale medier til at sammenkæde angrebsbølgen med konflikten, der raser i nabolandet Syrien.

I juli dræbte Tyrkiets hær 115 kurdiske oprørere i en storoffensiv over to dage. Alle var medlemmer af PKK, som regeringen i Ankara og store dele af det internationale samfund betegner som en terrororganisation.

De kurdiske oprørere i PKK kæmper for kurdisk selvstyre i det østlige Tyrkiet og har gennem mange år via baser i øde bjergområder kæmpet mod den tyrkiske hær.

I begyndelsen af august stormede kurdiske oprørere en tyrkisk militærbase tæt ved grænsen til Irak. Under en efterfølgende skudveksling omkom 22 personer.

Kurdiske oprørere har gennem flere måneder gennemført en række angreb på den tyrkiske hærs baser i den østlige del af landet.

PKK indledte en væbnet kamp for selvstændighed i 1984. Det anslås, at cirka 45.000 mennesker siden har mistet livet i konflikten.

/ritzau/AFP