Pistorius beklager kritik af konkurrenter
Den benamputerede løber erkender, at timingen af hans kritik af konkurrenternes proteser var dårlig.

Den benamputerede løber Oscar Pistorius fra Sydafrika undskylder, at han i kølvandet på sit overraskende nederlag i søndagens 200 meter-finale ved de paralympiske lege beklagede sig over konkurrenternes benproteser.

"Blade Runner", der også deltog ved de olympiske lege tidligere på sommeren, blev uventet henvist til andenpladsen efter brasilianske Alan Oliveira og reagerede ved at beklage sig over, at nogle løbere havde for lange benproteser og dermed fik en fordel.

- Det var ikke min mening at tage opmærksomheden fra andre atleters store øjeblik, og jeg vil gerne undskylde for timingen af mine kommentarer, siger Pistorius.

- Jeg mener, at der er et problem, og jeg er glad for, at jeg nu får muligheden for at diskutere det med IPC (den internationale paralympiske komité, red.), men jeg er klar over, at det var forkert at rejse spørgsmålet lige efter løbet, siger den slagne sydafrikaner.

- Det var Alan Oliveiras store aften, og jeg vil gerne udtrykke min respekt for ham.

Oscar Pistorius beklagede sig søndag aften over, at nogle af konkurrenternes benproteser var "ufatteligt lange".

- Det er ikke en fair konkurrence. IPC har sine regler, men reglerne gør det muligt for løbere at gøre sig selv utroligt høje.

- Man skal ikke konkurrere på skridtlængde, sagde det skuffede paralympiske ikon søndag aften.

/ritzau/AFP

via Listen To News