Peter Madsen scorer 2,3 mio. på ferie-dom
Peter Madsen skal have 2,3 millioner af Brøndby, der betalte ham 8,8 millioner kroner i sign on-fee i 2007.

Den tidligere angriber Peter Madsen er den, der tjener flest penge på tirsdagens dom i "feriepengesagen" ved Fodboldens Voldgiftsret.

Den forhenværende Brøndby-bomber skal i alt have udbetalt 2.331.460 kroner i manglende pensionsudbetalinger og feriepenge fra sin tidligere klub, der også skal betale en anselig sum på 1.097.010 kroner til Thomas Rasmussen.

Svenske Martin Ericsson må nøjes med 177.651 kroner.

Årsagen til, at Peter Madsen står til at modtage markant flere penge end sine tidligere holdkammerater, er, at han i 2007 fik ikke mindre end 8,8 millioner kroner i sign on-fee for at skifte fra tyske FC Köln til Brøndby.

Dommen fra Fodboldens Voldgiftsret betyder, at Madsen nu har krav på 12,5 procent i feriepenge af det beløb. Og da skiftet skete for fem år siden, er der løbet hele 897.960 kroner på i rente, som Madsen nu får glæde af.

Spillerforeningen har brugt Madsen, Rasmussen og Ericsson som prøvesager og er udmærket klar over, at de tre spillere kan blive upopulære hos fans, når beløbene kommer frem i offentligheden.

- Oprindeligt ville vi køre sager på alle spillerne i Brøndby, men da retten bad os om at skære sagen til, fandt vi nogle prøvesager, siger Spillerforeningens direktør Mads Øland.

- Vi valgte nogle spillere med flere år på bagen, og nogle der har spillet under pres i udenlandske klubber.

- Vi er glade for, at de tre stillede sig til rådighed for at tage de prygl, der følger med. De har måttet høre på meget på fanfora og så videre. Men den her sag kommer også spillere til gode, der får mindstelønnen på 17.400 kroner om måneden.

- De findes også i Superligaen, siger Mads Øland.

Spillerforeningen har 56 øvrige sager om manglende udbetalinger af pensions- og feriepenge, som man vil tage op med Brøndby efter tirsdagens dom. I alt 1500 sager på landsplan skal afklares i den kommende tid.

/ritzau/