Pentagon: Nordkoreansk missil eksploderede på rampen
Nordkorea har ifølge militæret i Sydkorea og i USA forsøgt at affyre endnu et missil. Men det gik helt skævt.
Det lukkede land, den blå stribe markerer grænsen til Sydkorea, har igen provokeret omverdenen ved at forsøge at affyre et missil.
Det lukkede land, den blå stribe markerer grænsen til Sydkorea, har igen provokeret omverdenen ved at forsøge at affyre et missil. Foto: Kaba/public Domain/wikimedia/Free

Nordkorea har ifølge både det amerikanske og sydkoreanske militær testet endnu et ballistisk missil. Men forsøget gik ikke som planlagt.

Missilet eksploderede, inden det havde løftet sig fra affyringsrampen. Det oplyser Pentagon ifølge Reuters og AFP.

Den mislykkede opsendelse af missilet fandt sted fra et anlæg nær byen Kusong i den nordvestlige del af Nordkorea.

Pentagon kommer ikke med andre oplysninger.

Det vides derfor ikke, hvad der er gået galt. Men affyringen udgjorde på intet tidspunkt en trussel mod Nordamerika, understreger Pentagon.

Nordkorea har i strid med en FN-resolution gennemført adskillige prøveaffyringer af missiler i år. USA og mange andre lande har fordømt Nordkorea for at se stort på forbuddet.

- Vi fordømmer på det kraftigste denne og Nordkoreas andre nylige missiltest, siger Gary Ross, en af Pentagons talspersoner.

De internationale sanktioner mod Nordkorea er blevet skærpet i år, hvor Nordkorea ud over missiler også har prøvesprængt to nukleare bomber. Senest 9. september.

- Vores vilje til at forsvare vores allierede, deriblandt Sydkorea og Japan, i lyset af disse trusler, er stålsat. Vi er som altid forberedt på at forsvare os selv og vores allierede mod enhver form for angreb eller provokation, understreger Gary Ross.

USA opfordrer samtidig Nordkorea til at "afstå fra handlinger, som øger spændingerne i regionen i yderligere", tilføjer han.

Militæret i Sydkorea oplyser, at det også har registreret en mislykket missilaffyring i Nordkorea.

USA og Sydkorea er ved at etablere et missilskjold, der skal kunne forhindre et direkte angreb fra Nordkorea på nabolandet.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede, har modsat sig de de to landes beslutning. Kina mener, at forsvarssystemet vil "destabilisere sikkerhedsbalance i regionen", ifølge Reuters.

Washington har afvist bekymringen, og siger, at systemet ikke er rettet mod Kina.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.