Pedros far bryder sammen i retten
Faren til den dræbte Pedro Al-Neema brød sammen, da han vidnede i Københavns Byret tirsdag.

Da faren til den 24-årig Pedro Al-Neema, der blev fundet dræbt på et stisystem på Christianshavn efter flere knivstik den 12. marts 2011, skulle vidne i retten tirsdag middag, brød han sammen.

Da anklager Anne Birgitte Stürup startede ud med at udtrykke sin sympati for faren og hans tab af sønnen, brød faren sammen i gråd.

Han var mødte op i Københavns Byret for at fortælle, hvad han husker fra den 6. september 2011, hvor den nu 19-årig tiltalte for drabet ringede til ham og fortalte ham, at han havde dræbt Pedro.

- Jeg blev meget overrasket, da han ringede til mig. Jeg troede ikke først på ham og begyndte at stille spørgsmål om mordet for at sikre mig, at han ikke lavede sjov, fortæller faren til 24-årig Pedro i retten.

Da han svarede rigtigt på alle spørgsmålene, fik faren sin datter til at ringe til politiet, mens han holdt den tiltalte hen i telefonen med spørgsmål.

Den 19-årig ringede til faren, fordi han ville have faren til at hævne sin søn.

- Han fortalte, hvor han var, hvordan han så ud, og at jeg skulle komme og dræbe ham, fortæller faren i retten.

Da politiet mødte op hos familien, instruerede de faren i, hvad han skulle spørge om for at holde ham hen. Da politiet fandt frem til manden på et jobcenter på Nørrebro, som han havde fortalt faren, lagde faren røret på.

Den drabstiltalte har siden sin anholdelse vist klare tegn på at være psykisk syg og ændret sin forklaring flere gange siden den 6. september.

Sidst under retsmødet mandag erkendte han pludseligt at have dræbt Pedro, efter han i starten af retsmødet havde nægtet sig skyldig.

Faren fortæller i retten, at Pedro boede hjemme den sidste tid, han levede, og til trods for det kendte han ikke til venner, som Pedro følte sig truet af.

/ritzau/