Partifæller advarer Thorning om oprør
Statsministeren må vise lederskab og tiltrække vælgere. Ellers risikerer hun at blive væltet, lyder det.

Hvis ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får vendt Socialdemokraternes elendige meningsmålinger og skaber resultater som regeringsleder, kan det ende med et oprør mod hende.

Sådan lyder meldingen fra flere fremtrædende socialdemokrater i Berlingske.

- Vi er ikke nået til point-of-no-return, men der er faresignaler, som Thorning må tage alvorligt, siger et fremtrædende medlem af partiet til avisen.

- Som det er nu, er Helles lederposition uantastet, men som vi nærmer os kommunalvalget, og hvis vi stadig ligger på 18-19 procent, er der en fare. Ikke fra fagbevægelsen og fra gruppen, men fra baglandet og fra borgmestre, tilføjer partifællen.

Vælgerne er flygtet fra Socialdemokraterne, siden Helle Thorning-Schmidt sidste år overtog regeringsmagten efter Lars Løkke Rasmussen (V) med ordene: "Vi gjorde det".

Ifølge Voxmeters seneste meningsmåling for Ritzau har Socialdemokraterne mistet 11 mandater siden valget i 2011 og ligger nu på 31 mandater. Samtidig får Venstre 63 mandater, hvilket er det højeste antal nogensinde for partiet.

Mange S-borgmester står til at miste posten ved næste års kommunalvalg, hvis Socialdemokraterne ikke får tiltrukket flere vælgere. Det kan sætte gang i et formandsopgør, advarer statsministerens partifæller.

Flere socialdemokrater fortæller til Berlingske, at Helle Thorning-Schmidt ikke har vist nok ledelse i regeringen.

- Folk håber på, at hun i en vis fart får sat sig for bordenden eller finder sig noget andet at lave, siger et gruppemedlem til avisen.

Både finansminister Bjarne Corydon (S) og Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, afviser angrebet fra partifællerne.

/ritzau/