Pakistansk imam anholdt i blasfemisag
Imam sigtes for at have tilføjet brændte koransider til beviser mod blasfemianklaget kristen pige i Pakistan.

En pakistansk imam er anholdt på mistanke om, at han har fiflet med beviserne i en kontroversiel blasfemisag og selv har vanæret muslimernes hellige bog, Koranen.

Imamen har forsynet myndighederne med bevismateriale i en sag mod en muligvis handicappet kristen pige, der er anklaget for blasfemi.

Pigen, der er identificeret ved navnet Rimsha, har været fængsel i to uger, efter at en muslimsk nabo gik til myndighederne og fortalte, at pigen den 16. august brændte en bog, der indeholdt vers fra koranen.

Men lørdag blev imam Khalid Chisti, som var den første til at overdrage beviser mod pigen til politiet, anholdt for at have forbrudt sig mod Pakistans blasfemilovgivning.

Imamens tre assistenter har fortalt politiet, at Chisti lagde nogle brændte sider fra koranen blandt de øvrige beviser, han gav myndighederne.

- Ved at lægge disse sider i asken har han også spottet den hellige koran, og han bliver derfor sigtet for blasfemi, siger politiefterforsker Munir Hussain Jaffri.

Assistenterne har fortalt politiet, at de forsøgte at tale ham fra at fifle med bevismaterialet, men ifølge politiefterforskeren svarede imamen, at "det er den eneste måde at uddrive de kristne fra dette område".

Chisti sagde i sidste uge til nyhedsbureauet AFP, at han var af den overbevisning, at Rimsha havde brændt koransiderne med vilje som led i en kristen "sammensværgelse", der har til formål at krænke muslimerne.

Tidligere på ugen viste en lægeundersøgelse, at Rimsha er omkring 14 år, hvilket vil sige at hun er mindreårig.

Mentalt virker hun imidlertid en del yngre, fastslår lægerapporten. Der har været meldinger fremme i medierne om, at pigen muligvis lider af down's syndrom.

Sagen har vakt stor bekymring blandt vestlige regeringer og menneskeretsorganisationer.

/ritzau/AFP

via Listen To News