Pakistansk fabriksejer anklages for drab
Ejerne og chefer for den tøjfabrik, hvor 289 ansatte omkom ved en brand onsdag, anklages for drab.

Anklagemyndigheden i den pakistanske storby Karachi sigter nu ejere og chefer for den tøjfabrik, der onsdag brændte ned, for drab.

Ved branden omkom 289 ansatte, og der er tale om Pakistans hidtil værste industrikatastrofe.

- Vi har indledt en strafferetslig efterforskning i sagen. Ejerne og en række chefer er sigtet for drab, hedder det i en erklæring fra anklagemyndigheden.

- Flere regeringsembedsmænd bliver også anklaget for drab. De har udvist stor ligegyldighed og ikke gjort nok for at sikre arbejderne, hedder det videre.

De ansatte omkom af iltmangel eller brændte ihjel. Fabriksbygningen havde hverken nødudgange og nogen ordentlig ventilation.

Der var cirka 600 personer på arbejde, da branden brød ud. Mange måtte springe ned fra anden og tredje sal for at undgå flammerne, og de blev kvæstet.

De fleste af de omkomne befandt sig i stueetagen, hvor der heller ikke var tilstrækkeligt med udgange.

Den pakistanske regering har beordret en tilbundsgående undersøgelse af branden. En talsmand for regeringen i Islamabad siger, at to brødre, der ejer fabrikken, har fået forbud mod at forlade Pakistan.

De to ejere er forsvundet og har været forsvundet siden branden. Politiet i Karachi, der er Pakistans finansielle centrum, har efterlyst de to brødre og flere chefer på fabrikken, der heller ikke har vist sig siden katastrofen.

/ritzau/AFP