Pakistan lægger afstand til døds-dusør
- Det er ikke Vores politik, siger talsmand for Pakistans premierminister om dusør for drab på filmmand.

Pakistans regering lægger afstand til en politiker, som har udlovet dusør for drab på manden bag den omstridte profetfilm "Innocence of Muslims".

- Det er ikke regeringens politik. Vi lægger fuldstændig afstand til det, siger regeringstalsmanden Shafqat Jalil om en dusør på 100.000 dollar, som er udlovet af jernbaneminister Ghulam Ahmed Bilour.

Jalil er personlig talsmand for den pakistanske premierminister, Raja Pervez Ashraf.

- Jeg meddeler i dag, at den blasfemiske mand, der har misbrugt den hellige profet, hvis nogen dræber ham, så vil jeg give denne person en pris på 100.000 dollar, sagde jernbaneministeren, da han udlovede dusøren.

Beløbet svarer til omkring 574.000 kroner.

Den omstridte film har trukket et spor af voldelige optøjer gennem mange muslimske lande.

- Jeg inviterer også brødrene i Taliban og al-Qaeda til at være partnere i denne noble gerning, sagde jernbaneministeren videre og tilføjede, at han gerne selv vil dræbe filmmanden med sine egne hænder.

- Så må de hænge mig, sagde han.

Den opsigtvækkende melding kom efter en blodig dag i Pakistan, hvor mindst 23 blev dræbt og 200 blev kvæstet lørdag.

Tusindvis af muslimer i de arabiske lande og andre steder i verden har i den seneste tid været på gaden for at demonstrere mod "Innocence of Muslims".

Et klip fra filmen blev i sommer lagt på den populære videotjeneste YouTube og er senere oversat til arabisk.

Det menes at være den kristne egypter Nakoula Basseley Nakoula, der har lavet filmen i USA. Ifølge amerikanske medier har den 55-årige mand, som bor i Californien, skrevet og produceret filmen under pseudonymet Sam Bacile.

/ritzau/AFP