Oversvømmelser gør en million indere hjemløse
Delstaten Assam rammes af uophørlig regn, der sender hundredtusinder på flugt fra oversvømmelser og jordskred.

Over en million mennesker er gjort hjemløse under oversvømmelser og mudderskred i det nordøstlige Indien, og et større antal mennesker har mistet livet.

Det oplyser myndighederne i delstaten Assam.

- Indtil nu er 18 af 27 distrikter i Assam blevet ramt af oversvømmelser med over en million fordrevne og 11 druknede i den forløbne uge, oplyser delstatens katastrofekontor ifølge nyhedsbureauet AFP.

Regnen er væltet ned uophørligt, og hundredtusinder er søgt til opsamlingslejre eller har slået telt op langs vejene, der ofte er hævet et stykke over jorden i forhold til det øvrige landskab.

Militæret og redningsfolk har sat helikoptere og gummibåde ind i forsøget på at flytte folk til højere beliggende områder.

Næsten 100 lejre er blevet etableret for at tage imod de mange, der har taget flugten.

Der meldes også om svære ødelæggelser under oversvømmelser i delstaterne Sikkim og Arunachal Pradesh.

I juli mistede mindst 110 mennesker livet i Assam, og over 400.000 blev hjemløse under oversvømmelser, som premierminister Manmohan Singh betegnede som de værste i nyere tid.

De seneste 60 år har skiftende regeringer forsøgt at forstærke dæmningerne langs Assams vigtigste flod, Brahmaputra, men eksperter siger, at de er dårligt vedligeholdte.

/ritzau/Reuters