OVERBLIK: Kristian Jensen bløder op over for DF's krav
Finansminister Kristian Jensen (V) har indtil videre ikke kunnet lande en aftale om skat og finanslov med DF. Foto: Martin Sylvest/arkiv/Scanpix
Tirsdag afviste finansministeren DF's krav om, at forhandlinger om skat og finanslov bør adskilles.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har onsdag sat sig for bordenden i de vanskelige forhandlinger med Dansk Folkeparti om både skattereform og finansloven for 2018.

Hidtil har Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, ellers styret slagets gang.

Tirsdag sagde han, at man ikke kunne adskille forhandlingerne om skat og finanslov, hvilket DF ellers opfordrede regeringen til. Onsdag bløder Kristian Jensen lidt mere op.

Det gør han, inden regeringen og DF onsdag klokken 20 mødes i Statsministeriet for at finde ud af, hvordan der kan forhandles videre.

* Her er, hvad Kristian Jensen sagde tirsdag aften til TV2:

- Vi har jo hørt dem sige det før, og vores svar er det samme. I regeringens øjne hænger de to ting sammen.

- Vi er kommet tæt på hinanden på så mange områder, så det ville da være ærgerligt, hvis vi ikke fik høvlet de sidste knaster af.

Og her er, hvad Kristian Jensen sagde til DR tirsdag aften:

- Noget så tungt som en finanslov og en skatteaftale har indvirkning på hinanden. Derfor mener vi, at det skal forhandles sammen, og at det er realistisk.

* Onsdag eftermiddag er svaret følgende fra Kristian Jensen på spørgsmålet om, hvorvidt skat og finanslov kan adskilles:

- Det snakker vi med Dansk Folkeparti om senere i dag.

/ritzau/