Over 12.000 syrere er flygtet til Algeriet
Visumfrihed mellem Syrien og Algeriet betyder, at mange syrere vælger at flygte til det nordafrikanske land.

Flere end 12.000 syrere på flugt fra voldshandlingerne i deres hjemland er flygtet til Algeriet, siger en kilde tæt på det algeriske indenrigsministerium søndag.

Myndighederne i landet har besluttet at tage ansvaret for de syrere, der har søgt tilflugt i Algeriet, og hvis antal officielt vurderes til at være 12.000, siger en kilde, selv om syriske oppositionskilder vurderer, at der nærmere er tale om 20.000 mennesker.

Algeriet overvejer at bruge sommerlukkede skoler til indkvartering af de syrere, der for tiden opholder sig i landets hovedstad, Algier.

Den syriske opposition i Algeriet siger, at mange af dens landsmænd også er til stede i andre byer i det nordafrikanske land, og de vurderer, at tallet ligger på mellem 18.000 og 20.000.

Nogle aviser har skrevet om så mange som 23.000 syrere i landet, men den slags tal er vanskelige at få bekræftet, da de kun omfatter indrejser i landet og ikke medregner dem, der forlader landet igen.

Et antal syrere menes også at være ankommet til Algeriet fra Libanon og Jordan, som støder op til den voldsramte stat, hvor et knap 17 måneder langt oprør har kostet flere end 20.000 mennesker livet, ifølge oppositionen.

Det store antal syrere i Algeriet kan skyldes, at der ikke kræves visum for at rejse mellem de to lande.

Algeriet har forsøgt at begrænse menneskeflugten ved at indskrænke antallet af ugentlige afgange med Air Algerie mellem Damaskus og Algier fra tre til en.

Passagerer skal også være i besiddelse af en returbillet og kunne fremvise et bevis på, hvor de vil opholde sig i Algeriet, før de får lov til at gå om bord i flyet.

I sidste uge vurderede udenrigsministeriet i Algeriet, at omkring 1000 algeriske familier med bopæl i Syrien var flygtet fra volden i landet.

/ritzau/AFP