Otte politifolk er dræbt af bombe i Tyrkiet
PKK har i de seneste måneder optrappet dets voldelige angreb på de tyrkiske sikkerhedsstyrker.

Otte politifolk er blevet dræbt og seks såret af en vejsidebombe søndag i det sydøstlige Tyrkiet, siger sikkerhedskilder.

Medlemmer af den forbudte organisation Kurdistans Arbejderparti (PKK) gennemførte angrebet tidligt søndag i Karliova distriktet i Bingol provinsen, siger kilderne.

De seneste angreb kommer på et tidspunkt, hvor militæret har intensiveret kampen mod PKK i det sydøstlige Tyrkiet med særlig intensitet i Semdinli distriktet. Omkring 5000 soldater er sat ind i operationerne.

Sammenstød mellem tyrkisk militær og kurdiske oprørere har kostet omkring 470 mennesker livet i år i landets sydøstlige del.

PKK, der anses for at være en terrororganisation i både EU og USA, har i de seneste måneder optrappet dets voldelige angreb på de tyrkiske sikkerhedsstyrker.

Det har fået tyrkiske embedsmænd og lokale medier til at sammenkæde angrebsbølgen med konflikten, der raser i nabolandet Syrien.

De kurdiske oprørere kæmper for kurdisk selvstyre i det østlige Tyrkiet og har gennem mange år via baser i øde bjergområder kæmpet mod den tyrkiske hær.

PKK greb til våben i 1984 i det sydøstlige Tyrkiet, hvorved der blev udløst en konflikt, som har kostet omkring 45.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP