Otte NHL-folk vil spille gratis i Aalborg
Aalborg Pirates har fået tilbudt uhyggelig forstærkning af lockoutede NHL-spillere - endda ganske gratis.

Indtil videre har snakken om en mulig invasion af NHL-spillere i AL Bank-Ligaen mest drejet sig om spillere med dansk pas, der overvejede at komme hjem og forstærke deres barndomsklub.

Men lockouten i NHL-ligaen betyder, at udenlandske stjerner kan ende med at spille i Danmark, mens de venter på, at lønkonflikten i verdens bedste liga løser sig.

Aalborg Pirates' direktør Frederik Åkesson fortæller i hvert fald til Nordjyske, at han er blevet tilbudt hele otte NHL-spillere af en nordamerikansk agent.

- Og hvis jeg ikke faldt ned af stolen, gjorde jeg det, da det stod i mailen, at de ville komme og spille her helt gratis.

- Han skrev, at spillerne selv ville stå for deres løn- og forsikringsomkostninger, siger Åkesson til avisen.

Det er vel at mærke ikke otte marginalspillere, der er tale om. Blandt de tilbudte navne skulle være folk som Brandon Dubinsky og Travis Zajac. Sidstnævnte spillede med om Stanley Cup-trofæet for New Jersey Devils sidste forår.

På trods af, at spillerne hurtigt kan forsvinde igen, hvis konflikten er overstået, er Åkesson indstillet på at sige ja tak, hvis henvendelsen bliver mere konkret.

Når også udenlandske NHL-spillere har kig på Danmark, kan det skyldes, at de kan have svært ved at finde et sted at spille i de stærkere europæiske ligaer.

I Sverige siger man eksempelvis nej tak indtil videre til korttidskontrakter med NHL-spillere, og i flere andre lande er der stramme begrænsninger på antallet af udlændinge per hold.

/ritzau/