Opposition: Hviderussisk valg er en stor løgn
Oppositionen, der boykottede søndagens valg i Hviderusland, siger, at valgdeltagelsen er pustet op.

Ingen medlemmer af oppositionen får sæde i Hvideruslands parlament efter valget i weekenden, oplyser myndighederne.

Det er ikke så overraskende, siger præsident Aleksander Lukasjenkos modstandere: Oppositionen boykottede valget, og efterfølgende er der snydt med tallene.

Den officielle valgdeltagelse ligger på 74,3 procent på trods af, at det var synligt søndag, at ikke ret mange var mødt op ved valgstederne.

Oppositionen siger, at valgdeltagelsen kun var det halve.

Lukasjenkos modstandere peger på, at myndighederne i deres iver for at puste tallet op sendte statsansatte ud de sidste fem dage før valget med stemmebokse til vælgere for at få dem til at at stemme.

- Løgnens praksis er blevet myndighedernes visitkort, lyder kommentaren fra Anatolij Lebedko, der er leder for Det Forenede Borgerparti.

Der er valgt 109 parlamentsmedlemmer, mens et sæde endnu er ikke fordelt. Kun fire af de nyvalgte er ikke fra Lukasjenkos parti. Det drejer sig om tre fra et kommunistparti og et medlem fra Bondepartiet - de støtter alle Lukasjenko.

- Valgkommissionen lyver uden skrupler med disse tal, der er så radikalt anderledes end valgobservatørernes, siger Jurij Gubarevitj fra bevægelsen For Friheden.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) vil senere mandag aflægge rapport om, hvorvidt valget har levet op til demokratiske standarder.

/ritzau/AFP

via Listen To News