Onsdagens obligationer: Rentestigninger efter tysk ja

Onsdagens udvikling i obligationsmarkedet viste stigende renter i de stærke, nordeuropæiske økonomier.

Renten på Storbritanniens tiårige statsobligation steg med ni basispoint til 1,60 pct., efter at det nationale statistikkontor i London offentliggjorde det største fald i nyligt tilmeldte arbejdsløse i to år. Antallet af nyligt tilmeldte arbejdsløse faldt med 15.000 til 1,57 mio.

Specielt Portugal trak fra på onsdagens obligationsmarked, efter udmeldingen fra Tyskland, om at euroens redningsfond kommer til at inkludere tyske milliarder; renten på Portugals tiårige statsobligation faldt med knap 20 basispoint til 9,64 pct.

Det helt store udsving kom dog ikke overraskende fra Grækenland. Her faldt den tiårige rente med 93 basispoint til 24,14 pct.

Danmark fulgte i løbet af onsdagen tendenserne fra resten af Europa på obligationsmarkedet, og renten på den toneangivende, danske statsobligation, 3-21'eren, rundede dagen af med en stigning på ni basispoint til 1,36 pct.

Den toårige danske statsobligation, der har haft negativ rente i længere tid, sneg sig i dag på en positiv udbudsrente - den blev dog ikke handlet med den positive rente, hvilket sidst skete den 22. juni i år.

Næste punkt på obligationshandlernes dagsorden bliver resultatet af rentemødet i den amerikanske centralbank, Fed, der bliver offentliggjort i morgen. Ifølge en Bloomberg-rundspørge blandt økonomer er konsensus, at centralbankchefen Ben Bernanke vil annoncere en ny runde kvantitative lempelser (QE3) for at stimulere den amerikanske økonomi.

/ritzau/FINANS

Morten A. Rasmussen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk