Omstridt tårnhøj moské godkendes i dag
De to tårne kommer til at rage 32 meter op i luften. Foto: jorchr, wikimedia.org
I dag forventes der en endelig godkendelse af en 32 meter høj Iransk moské . Finansieringen kommer fra præstestyret, lyder kritikken.

København Borgerrepræsentation forventes i dag at godkende placeringen og opførslen af en moské på Vibevej 25 i Købehavns nordvestkvarter.

Moskéen har været omstridt både på grund af højden på de to minareter, der skal måle 32 meter og spørgsmålet om, hvem der har finansieret byggeriet.

"Projektet bliver ikke stoppet fra politisk side nu. Kun Konservative og Dansk Folkeparti stemte imod projektet, da det gik igennem Teknik- og Miljøudvalget. Det er ikke ændret før afstemningen i Borgerrepræsentationen," siger Anna Mee Allerslev Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Men det er ikke hele borgerrepræsentationen, der synes at byggeriet er en god ide. Talskvinde for organisationen 'Frit Iran' og løsgænger Jaleh Tavakoli mener, at pengene kommer fra det Iranske præstestyre, og dermed vil København blive et for centrum for den Islamiske Republiks propaganda.

"Det har vi bestemt ikke lyst til sker. Det medfører kun, at der kommer endnu flere galninge til Danmark. Det bliver samtidig svært for eksil iranere at protestere mod præstestyret, fordi folk er bange for at blive forfulgt og overvåget her i landet," siger Jaleh Tavakoli.

Anna Mee Allerslev mener ikke, at frygten skal styre. Hun synes, at det er uhørt at forbyde moskéen, fordi man i Danmark både har ytringsfrihed og frihed til at bygge lovlige bygninger.

"Når det så er sagt, så lytter jeg intenst til frygten fra iranske flygtninge overfor moskeen på Vibevej. Flere har givet udtryk for, at de frygter personlig intimidering og overvågning fra moskeen. Hvis nogen skulle opleve det, så er de velkommen til at henvende sig til mig. Så vil jeg se, hvad jeg kan gøre," siger Anna Mee Allerslev.