Omega Pharma-Quickstep vinder VM-holdløbet
Brian Holms mandskab var bedst i den genopstandne VM-disciplin, holdløbet. Saxo Bank-Tinkoff Bank nummer 13.

VM i landevejscykling åbnede med en nyskabelse, da Omega Pharma-Quickstep vandt holdløbet med en imponerende præstation på den bakkede rute i omegnen af den hollandske by Limburg.

Ikke siden 1994 er der kørt holdløb i VM-regi, og denne udgave var første gang, hvor man i stedet for nationale mandskaber lod verdens bedste firmahold dyste om verdensmestertitlen.

Og det var altså Brian Holms Omega Pharma-team med tempofolk som Tony Martin, Sylvain Chavanel og Niki Terpstra, der var bedst på den vanskelige rute, hvor rytterne fik en forsmag på linjeløbet og den stejle stigning på Cauberg.

BMC var kun tre sekunder efter det belgiske mandskab, og smed muligvis guldet på den sidste kilometer, da holdet knækkede midtover, fordi Taylor Phinney ikke kunne følge med.

De øvrige holdkammerater måtte vente på den tidligere U/23-verdensmester i enkeltstart, og det kostede formentlig de sekunder, holdet manglede i sidste ende.

Bronzemedaljerne blev vundet af Orica-Greenedge fra Australien.

Dansk Saxo Bank-Tinkoff-Bank stillede op uden Vuelta-vinderen Alberto Contador og uden andre forhåbninger end en top-10-placering. Med Michael Mørkøv og Nicki Sørensen på holdet blev holdet dog kun nummer 13.

Under normale omstændigheder ville Sky-teamet i øvrigt være storfavorit i holdløbsdisciplinen med enkeltstartsspecialister som Bradley Wiggins, Michael Rogers og Chris Froome på holdet.

Men da alle tre har meldt afbud til VM, måtte briterne nøjes med en niendeplads.

VM-arrangementet fortsætter mandag med mændenes individuelle enkeltstart for junior- og U/23-kørere.

/ritzau/