Olsen: VM i Brasilien er ekstra stort
Morten Olsen vil gøre alt for at komme til VM, men landstræneren advarer om, at det er sværere end tidligere.

Pelé, Zico, Socrates, Romario, Ronaldo og Ronaldinho. Man kan ikke sige VM i Brasilien, uden at det klinger af storhed og fodboldlegender.

På lørdag begynder Danmark sin vanskelige VM-vej med den første kamp i kvalifikationen mod Tjekkiet i Parken.

Landstræner Morten Olsen har fire ud af seks gange ført Danmark til en slutrunde. Og VM i Brasilien om to år vil nok være den største af dem alle - hvis det lykkes.

- Når vi nu står foran opgaven, som starter på lørdag, så prøver jeg at forklare mine spillere, at slutrunder er noget meget stort, men der er nogle slutrunder, der er større end andre.

- Brasilien har nogle rødder, som ikke kun min generation kan huske, men som også siger et par af vores spillere et eller andet. Så det er en slutrunde, der er rigtig, rigtig stor, siger Olsen.

Til trods for succesraten vil landstræneren ikke love for meget. Det har de kiksede kvalifikationer til VM i 2006 og EM i 2008 lært ham.

- Vi kan ikke sige, vi skal, men vi vil gøre alt for at komme med. Vi har viljen, modet og troen på, at vi kan bide skeer med de store. Det viste vi ved EM, og det vil vi også forsøge at vise i denne kvalifikation.

- Vi stiler hver gang efter at kvalificere os. Men vi ved også, at der er mange forskellige ting, der kan få indflydelse på, om vi kvalificerer os eller ej, forklarer Olsen.

Hvis Danmark ramler ind i fem-seks skader, så er der ikke så mange andre alternativer, som tilfældet er hos de store nationer.

Danmark er ud over Tjekkiet også i VM-gruppe med Italien, Bulgarien, Armenien og Malta, og kun nummer et er direkte kvalificeret, mens otte ud af ni toere skal spille playoff-kampe om at komme med.

/ritzau/