Olsen håber Cornelius kan holde formen
Landstræner Morten Olsen glæder sig over, at flere unge angribere - heriblandt Cornelius - har stor succes.

Det er lang tid siden, at der er stillet spørgsmålstegn ved, hvem der skal starte inde som angriber på det danske fodboldlandshold.

Nicklas Bendtner har længe været det eneste oplagte bud, men nu blander flere andre sig i konkurrencen, heriblandt FC København-kometen Andreas Cornelius og AaB-angriberen Nicklas Helenius.

- Det er det, vi har ventet på i lang tid. Det er unge spillere, som er inde i en god fase i øjeblikket, og som får enorm tillid i øjeblikket, siger landstræner Morten Olsen.

- Vi må håbe, at de kan holde formen, som de har nu. De har masser af kampe at vise det i, inden vi skal spille.

Danmark skal 12. oktober møde Bulgarien på udebane i VM-kvalifikationen, mens Italien venter fire dage senere i Milano, og Morten Olsen holder godt øje med formen hos Bendtner og alternativerne.

- Vi følger dem i alle kampe, som vi nu en gang kan se. Og så må vi se, hvordan de står, når vi skal udtage holdet.

- Vi er et lille land, selv om folk nogle gange tror noget andet. Og det handler også om, hvilken konkurrence, der er på pladsen på det tidspunkt.

- Er vi ramt af skader, eller har vi spillere, som - når vi skal udtage holdet - ikke er i den form, som de måske er i på nuværende tidspunkt, spørger landstræneren retorisk.

Morten Olsen synes, at 19-årige Cornelius gjorde det godt, da han fik debut i 0-0-kampen mod Tjekkiet tidligere på måneden.

- Andreas bekræftede det indtryk, vi fik fra hans klubkampe. Så det var positivt at have ham inde i truppen.

- Han gjorde det fremragende. Han er ikke kun en boksspiller, han er god med bolden, kan gå med i kombinationsspillet, og han er samtidig hurtig.

- Han er forholdsvis alsidig, og det er rart, at der kommer nogle unge mennesker med mange styrker, mener Morten Olsen.

/ritzau/