Olsen: Eriksen var udsat for wow-effekt
Christian Eriksen er lige så vigtig for landsholdet, som han hele tiden har været, forsikrer Morten Olsen.

Der er fuld opbakning til Christian Eriksen fra landstræner Morten Olsen før lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet.

Ajax-spilleren er en lige så vigtig del af det danske landshold, som han hele tiden har været.

- Det er han absolut. Vi sagde fra starten af, at det ikke er ham, der skal styre landsholdet. Det var nogle andre, der sagde det. Det er mekanismerne, og det ved Christian, og det ved vi, siger Morten Olsen.

Landstræneren giver ikke meget for den kritik, der var af Eriksen under sommerens EM-slutrunde.

- Han har leveret varen hele tiden. Men han har gjort det - set med andres øjne - på en lidt anden måde, mener Morten Olsen.

Han har sin egen forklaring på det, Eriksen har været igennem.

- Wow-effekten, som også Simon Kjær var udsat for, da han spillede sin første kamp oppe i Sverige, gjorde, at alle fokuserede på, hvad Simon kunne, men ikke på, hvad han ikke kunne.

- Det vidste vi godt, for vi kunne se det til træning. Forventningerne blev større for hver gang, indtil han lavede nogle fejl. Så blev der lige pludselig fokuseret på, hvad Simon Kjær ikke kunne.

- Det er det, Christian har været udsat for i Amsterdam og til dels også i Danmark. Det pres lægger vi slet ikke på hans skuldre, siger Morten Olsen.

På landsholdet er der internt nogle helt andre og måske mere realistiske forventninger til Eriksen, mener Morten Olsen.

- Vi hjælper ham med at blive en bedre fodboldspiller. Vi ved, at han kan spille bedre end ved EM. Men det er ikke bare at trykke på en knap.

- Han har udviklet sig på mange andre områder, men vi skal have ham derhen igen, hvor han bliver mere frigjort i sit spil. Det kræver knaldhårdt arbejde både som spiller og som hold og få ham i den form igen, siger Morten Olsen.

/ritzau/