Olsen Banden-bilens hemmeligheder

Underholdning
Bilen er fuld af finurligheder - blandt andet et falsk benzindæksel. (Foto: Scanpix)

Den eneste originale bil fra optagelserne til de populære film er til salg – og den gemmer på masser af sjove detaljer

Forleden blev et stykke af dansk filmhistorie sat til salg på DBA. En energisk Olsen Banden fan har selv købt og restaureret bilen, som nu kan erhverves af en anden – hvis man vel at mærke har rigeligt på kistebunden, eller en seriøs plan under armen. Bilen af mærket Chevrolet Bel Air fra 1959 koster nemlig svimlende 2,2 millioner danske kroner.

Men for de umanerligt mange penge får man – udover det kørende klenodie også en række filmtricks og hemmeligheder med i prisen.

I en film, som DBA har lavet i forbindelse med at bilen blev sat til salg, løfter den nuværende ejer tæppet for de små finurligheder bilen gemmer på.

Ekstra benzindæksel

Ejeren, Kasper Christensen, forklarer blandt andet, at Erik Balling fik fremstillet et falsk benzindæksel til bilen. Normalt fylder man benzin på den model via et dæksel, der sidder under nummerpladen bag på bilen, men i forbindelse med en scene, hvor Bøffen og Mester Hansen skulle stjæle benzin fra Olsen Banden blev der lavet et dæksel på siden af bilen.

Den 2,2 millioner kroner dyre bil er blevet brugt i alle de seneste film om Danmarks mest elskede forbryder-bande. Fra film nummer 8, ”Olsen Banden ser rødt” og til den allersidste, der blev optaget i 1998.

Ligesom i filmene er der god grund til at huske at fylde benzin på – og gerne ofte. Den nuværende ejer afslører, at han er løbet tør for benzin to gange, fordi måleren ikke virker.

Fartkontrol

Det gør speedometeret til gengæld. Og på det sidder stadig et originalt orange klistermærke ved 60/kmt, der blev sat på, så Morten Grundwald ikke oversteg den fartbegrænsning, som var sat fordi bilen ikke var indregistreret.

I videoen her kan man se, hvordan bilen så ud, da ejeren købte den og hører ham forklarer, hvordan han har sat den i stand, samt se de sjove detaljer, man ikke kendte til.

 

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko