Olsen: 10 mand skal afløse Bendtner
I angriberens fravær skal den danske angrebstrussel komme fra samtlige markspillere i kampen mod Tjekkiet.

Landstræner Morten Olsen er ikke bekymret for den danske offensiv, selv om danskerne i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet lørdag aften må undvære holdets angrebsprofil Nicklas Bendtner.

Andre vil nemlig overtage rollen som målskytte, når Bendtner ikke er med, og i det hele taget er det dumt at tro, at målene udelukkende skal komme fra angriberne, mener landstræneren.

- Vi skal spille på alle de styrker, vi har. Vi så, at Michael Krohn-Dehli lavede et par mål under EM, og mod tjekkerne er det måske andre, der scorer for os.

- I moderne fodbold skal mål ikke kun komme fra én spiller. Så kunne vi jo lige så godt pakke sammen og lade være med at spille mod Tjekkiet, hvis Bendtner var den eneste, der kunne score, siger Morten Olsen.

Dermed slår han fast, at den offensive danske trussel skal komme fra samtlige 10 markspillere, og at det ikke kun er topangriberens ansvar at sørge for jubel i nationalarenaen mod tjekkerne.

I stedet for Bendtner kommer uprøvede Nicklas Helenius formentlig til at udgøre den danske spydspids mod et tjekkisk hold, som Olsen forventer er nogenlunde på niveau med hans eget.

- Der er mange lighedspunkter mellem de to hold. Tjekkiet er meget lig os selv, og de har også fået mange nye spillere ind. Det har næsten altid været tætte kampe mellem os, siger landstræneren.

/ritzau/