Olivers far: Nu får drengen ro
Femårige Olivers far jubler over, at sønnen skal bo hos ham. Nu får Oliver ro, siger han efter afgørelsen.

Den femårige Olivers far, Thomas Sørensen, jubler over kendelse i Fogedretten i Helsingør fredag, der har afvist den østrigske mors krav om udlevering af drengen.

Nu kan Oliver endelig få ro efter to års kamp mellem forældrene, er farens kommentar ifølge hans talsmand, Janus Bang, kort efter kendelsen.

- Han er en rigtig glad mand lige nu. Han sagde, at det vil skabe ro for Oliver, efter han har været bortført i halvandet år, siger Janus Bang til Ritzau.

Thomas Sørensen giver gerne tilladelse til, at moren ser sin søn i Danmark. Ifølge Janus Bang vil moren modsat ikke give Thomas Sørensen lov til at se Oliver, hvis hun får forældremyndigheden.

Og moren giver ikke op. Hun har anket kendelsen til Landsretten, siger hendes advokat, Mona Meelberg, ifølge TV2 News. Men det tager Thomas Sørensen med sindsro.

- Selvfølgelig anker de den, men det er utænkeligt, at sagen bliver omgjort, så vi er fortrøstningsfulde, fortæller Janus Bang.

Olivers forældre har været i kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren valgte at flytte til sit hjemland, Østrig, med drengen i 2010.

Thomas Sørensen fik efterfølgende stadfæstet sin fulde forældremyndighed over Oliver ved de danske domstole. Men moren fik selvsamme fulde forældremyndighed af de østrigske domstole.

3. april tog faren Oliver fra sin mor, da hun afleverede drengen i børnehave i Graz i det sydøstlige Østrig.

De østrigske myndigheder efterlyste faren via en europæisk arrestordre, men i juni sagde Justitsministeriet nej til at udlevere danskeren.

Landsretten i Graz indleder på tirsdag en straffesag mod Olivers far, der er tiltalt for alvorlig tvang og frihedsberøvelse, rapporterer det østrigske nyhedsbureau APA.

/ritzau/