Oliver-sag: Afgørelse først om to uger
Det besluttes først om 14 dage, om fem-årige Oliver skal bo i Østrig hos sin mor eller i Danmark hos sin far.

Der afgøres først om 14 dage, hvor fem-årige Oliver skal bo.

- Dommeren tager sagen meget alvorligt og vil være sikker i sin afgørelse, inden hun tager en beslutning, siger Annette Maarbjerg, sekretariatschef ved Retten i Helsingør, og tilføjer:

- Der kommer først en endelig kendelse torsdag den 20. september klokken 13.

Dommeren kan dog vælge at komme med en kendelse ved afslutningen af torsdagens retsmødet om, hvad der skal ske med Oliver de næste 14 dage, indtil der kommer en endelig kendelse.

- Det kan være et vink med en vognstang om, hvor den endelig kendelse går hen ad. Derfor er vi stadig meget obs på, hvad dommeren beslutter i dag, siger Janus Bang, talsmand for Olivers far, til Ritzau.

Olivers forældre har været i en kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren valgte at flytte til Østrig med drengen i 2010.

Olivers far, Thomas Sørensen, fik efterfølgende stadfæstet sin fulde forældremyndighed over Oliver ved de danske domstol.

Men da moren fik selvsamme fulde forældremyndighed af de østrigske domstole og derfor ikke ville udlevere ham til faren, rejste han til Østrig for at hente sin søn.

Tirsdag den 3. april tog faren Oliver fra hans mor, da hun afleverede ham i børnehave i den østrigsk by Gaze, og tog ham med tilbage til Danmark.

Det er Fogedretten i Helsingør, der den 20. september afgør, hvor Oliver skal bo.

/ritzau/