OL-håb stopper: Det blev for hårdt
Det af det helt store danske medaljehåb til OL stopper nu. Livet som elitesportsudøver er for hårdt og ensformigt. (modelbillede) Foto: Sailing Aarhus PR
Det danske sejlermiljø er i chok efter et af de helt store medaljehåb til sommerens OL har valgt at kaste sejlet i ringet.

Om blot 192 dage løber OL af stablen i London.

Men de danske atleter må rejse til England uden et af de helt store rød-hvide medaljehåb.

De succesfulde sejlsports-brødre Emil og Simon Toft, der har vundet EM og opnået bronze ved VM i 49'er, hiver nu sejlet ned.

Det er en udmelding, som chokerer sejlsporten, men som brødrene har tænkt længe over.

Selvom der blot er få måneder til OL, hvor der meget vel kunne hives en medalje hjem, så blev det hele for seriøst for brødrene Toft.

"For at opnå den optimale fysiske restitution samt undgå sygdom nedprioriterede vi mange af de aktiviteter vi ellers nyder at lave, både når vi rejser og er hjemme," skriver brødrene i en pressemeddelelse på minbaad.dk.

Brødrene fortæller om et tilværelse, hvor de ikke længere gik ud for at spise og holdt sig fra sociale aktiviteter. Alt sammen for ikke at blive syge eller miste formen.

"Det blev en en-dimensionel og professionel tilværelse som vi ikke trivedes med, men vi ved, at det er det, der skal til, for at vi skal kunne præstere," skriver brødrene.

Elitesporten bliver nu lagt på hylden, men brødrene fortsætter på vandet på hyggebasis, bedyrer de.

"Vi har bare lært, at vi ikke bliver lykkelige som elitesejlere. Vi tager utroligt meget med fra sporten. Vi har lært meget om os selv og om, hvordan vi fungerer som mennesker," lyder det i pressemeddelelsen.

Kilde: minbaad.dk