OL-guldvinder: Jeg styrtede med vilje
Banecykelrytteren Philip Hindes bøjede reglerne, da Storbritannien vandt olympisk guld i holdsprint.

Efter de seneste dages storm mod kinesiske, sydkoreanske og indonesiske badmintonspillere har den britiske cykelrytter Philip Hindes vist, at asiaterne ikke er de eneste, der er villige til at bøje reglerne til det ekstreme i jagten på guld.

Umiddelbart efter at han torsdag var med til at sikre Storbritannien guldet i holdsprint, erkendte 19-årige Hindes, at han efter en dårlig start i et af kvalifikationsheatene var styrtet med vilje for at få tildelt en omstart.

Kun de to bedste nationer fra første runde kvalificerede sig til finalen, og frygten for, at den dårlige start ville koste briterne dyrebare sekunder, fik Philip Hindes til at tage den alternative udvej.

- Så styrtede jeg, jeg gjorde det med vilje for at få en omstart, så vi kunne køre hurtigst. Det hele var planlagt, sagde han ifølge AFP efter løbet, som han vandt sammen med Chris Hoy og Jason Kenny.

- Vi snakkede i går (onsdag, red.) om, at hvis der skete noget, ville vi være nødt til at styrte, forklarer Hindes.

Reglerne i banecykling tilsiger, at man får en ny chance, hvis man styrter kort efter starten, og den regel udnyttede briterne altså til fulde.

Det britiske cykelforbund har siden været ude med en forklaring om, at Hindes er blevet misforstået i pressen, fordi den tyskfødte cykelrytter kun har talt engelsk siden 2010.

Briterne vandt guld efter at have slået Frankrig i finalen. Ifølge nyhedsbureauet AFP er franskmændene bitre over måden, det skete på.

- Det er ganske tydeligt ud fra tv-billederne, at han væltede for at få en omstart, men der er ikke noget i reglerne, som forbyder det.

- Nu, hvor han har indrømmet, at det var med vilje, håber jeg, at de overvejer en regelændring, siger den franske cykelleder, Isabelle Gautheron, til AFP.

/ritzau/