Obamas tale på konventet: Det sagde han
USA's præsident talte blandt andet om økonomien, uddannelse og militæret i sin tale på Demokraternes konvent.

* På alle emner er valget, som du står over for, ikke bare mellem to kandidater eller to partier. Det vil være et valg mellem to forskellige veje for USA. Et valg mellem to fundamentalt forskellige visioner for fremtiden.

* Du har et valg: Vi kan svigte uddannelse, eller vi kan beslutte, at i USA vil intet barn få sine drømme udskudt på grund af et overfyldt klasseværelse eller en smuldrende skole.

* Vi tilbyder en bedre vej - en fremtid, hvor vi bliver ved med at investere i vind og sol og rent kul. Hvor bygningsarbejdere bygger hjem og fabrikker, som bruger mindre energi. Hvor vi kan udvikle en forsyning til hundrede år af naturgas, som ligger lige under vores fødder.

* Vi mener ikke, at regeringen er kilden til alle vores problemer - lige så lidt som velfærdsmodtagere, selskaber, fagforeninger, indvandrere, homoseksuelle eller nogle andre grupper, som vi får besked på at skyde skylden på for vores problemer.

* For fire år siden lovede jeg at slutte krigen i Irak. Det har vi gjort. Jeg lovede at sætte fokus på terrorister, som rent faktisk angreb os den 11. september. Det har vi gjort. Vi har stoppet Talibans momentum i Afghanistan, og i 2014 vil vores længste krig være forbi.

* Et nyt tårn knejser over skylinen i New York, al-Qaeda er på vej mod nederlag, og Osama bin Laden er død.

* Verden rundt har vi styrket gamle alliancer og skabt nye koalitioner for at stoppe spredningen af atomvåben. Vi har genskabt vores magt over Stillehavet og forsvaret vores arbejdere mod Kina.

/ritzau/