Obama rykker fra Romney
Foto: AP/J. Scott Applewhite / POLFOTO
Barack Obama har den seneste uge lagt afstand til Mitt Romney i flere målinger. Også i afgørende svingstater.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, får mere og mere luft ned til sin republikanske udfordrer, Mitt Romney, i meningsmålingerne.

Og det gælder både i de landsdækkende og i de vigtige svingstater, som reelt afgør valget den 6. november, viser nye tal.

Ifølge en national måling lavet af Ipsos for nyhedsbureauet Reuters peger 48 procent af deltagerne på den nuværende præsident og 41 procent på Romney. De adspurgte er registrerede vælgere, som ventes at ville bruge deres stemmeret.

Målingen opdateres dagligt, og den demokratiske præsident har haft teten siden 7. september, da han passerede Romney med to procentpoint. Siden den dag har Obama udbygget sit forspring.

Efter tirsdagens angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi i Libyen, der kostede den amerikanske ambassadør og tre andre livet, har Romney været på nakken af Obama.

Han har kritiseret manden i Det Hvide Hus for at sympatisere med den hob af vrede mennesker, der prøvede at storme den amerikanske ambassade i Kairo. Og det har ikke gavnet Romney. Selv hans egne partifæller har taget afstand fra udtalelserne.

Og Obama besvarede Romneys udfald med en bemærkning om, at "han har det med at skyde første og sigte bagefter".

Den republikanske præsidentkandidat afholdt sig fra at gentage anklagen på et valgmøde torsdag i Virginia, men han fortsatte kritikken.

- Når vi betragter udviklingen i verden, virker det, som om vi er prisgivet frem for at sætte vores præg på begivenhederne, sagde Romney.

Meningsmålingen viser også, at et klart flertal støtter Obamas sundheds-, skatte- og velfærdspolitik. Kun i håndteringen af USA's store statsgæld hælder et flertal mod Romneys politik.

En række målinger gennemført af Marist Survey for Wall Street Journal og NBC giver Obama føringen i Virginia, Ohio og Florida - tre af de såkaldte svingstater, hvor ingen af kandidaterne på forhånd kan vide sig sikre på sejr.

Kilde: Reuters