Obama revser Romney for skjulte optagelser
Når man er præsident, skal man kunne favne hele befolkningen, lyder det fra Obama i en opsang til Mitt Romney.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, uddelte tirsdag aften slag til sin modkandidat Mitt Romney, der er under skarp kritik på grund af harske udtalelser om, at Obamas vælgere er offertyper, der er afhængige af det offentlige.

- En ting, jeg har lært som præsident, er, at man repræsenterer hele landet, siger Obama til talkshowværten David Letterman.

- Min forventning er, at hvis du ønsker at blive præsident, så må du arbejde for hele landet, fortsætter præsidenten.

Den skjulte videooptagelse, som har kastet Romney i ilden, stammer fra et privat møde bag lukkede døre med velhavende republikanske støtter.

Her siger han blandt andet, at 47 procent af amerikanerne vil støtte Obama "lige meget hvad", og "det er ikke mit job at bekymre mig om de mennesker".

Republikaneren har forsvaret sig med, at der var tale en uforberedte bemærkninger.

Men som præsident skal man altså også bekymre sig om sin modstanders vælgere, fastslår Obama.

- 47 procent af de, der stemte i 2008, stemte på John McCain, siger han.

- Og det, jeg sagde på valgnatten, var, at selvom du ikke stemte på mig, så hører jeg din stemme, og jeg vil arbejde så hårdt, som jeg kan, for at blive din præsident.

Obama begik dog også lidt af en bommert i 2008, da han fik sagt, at hvide folk på landet klynger sig til våben og religion.

- Når du er i kapløbet om at blive præsident, er du under lup hele tiden. Vi laver alle fejl. I mit tilfælde i 2008 sagde jeg med det samme, at jeg fortrød.

- Jeg tror, at folk vil forsikres i, at du ikke afskriver en stor del af landet, siger præsidenten.

Mødet med Letterman var dog ikke kun i den seriøse afdeling. Da Obama trådte på scenen, sagde han til Letterman, at han så skarp ud:

- Du har ikke set mig nøgen, svarer Letterman.

- Og lad os holde det sådan, lyder det prompte fra præsidenten.

/ritzau/Reuters