Obama beskyldes for løftebrud om statsgæld
Den amerikanske statsgæld er "endnu et trist eksempel" på Obamas uansvarlighed, siger hans modstandere.

Den amerikanske statsgæld er vokset yderligere de seneste fire år, og ifølge Republikanerne er det et håndgribeligt bevis på præsident Barack Obamas økonomiske uansvarlighed.

Påstanden fremsættes i et reklameindslag for Mitt Romney, som ved valget i november udfordrer Barack Obama.

Indslaget er lagt ud på internettet, netop som Demokraterne indleder deres konvent og hyldest af Obama i North Carolina. I videoen fremhæves Obamas valgløfte for fire år siden om at halvere statsgælden i sin tid i Det Hvide Hus.

- I stedet for at arbejde tværpolitisk på at opfylde sit løfte, begav præsidenten sig ud på et umådeholdent "stimulerings-drevet" forbrugstogt, der har efterladt hver mand, kvinde og barn i USA med en andel på 50.000 dollar af statsgælden, siger John Boehner.

Han er republikansk formand for Repræsentanternes Hus og stærkt kritisk over for Obamas økonomiske politik.

Da Obama i 2009 blev svoret ind, var statsgælden på 10.600 milliarder dollar. Beløbet er nu langt større. Hovedsageligt på grund af Obamas økonomiske tiltag under finanskrisen og recessionen, mener Republikanerne.

Den seneste opgørelse fra Washington viser, at statsgælden ved udgangen af august var vokset til 16.000 milliarder dollar.

- Endnu et trist eksempel på Obamas brudte løfte om at nedbringe regeringens forbrug, siger Boehner.

- Gælden dræner vores økonomi, og den er en knusende byrde på vores børn og børnebørn. Den er endnu et bevis på, at præsidentens politik har gjort tingene værre.

/ritzau/AFP