Obama afslører opskrift på egen øl
Efter pres fra over 10.000 tørstige amerikanere offentliggør Det Hvide Hus historisk øl-opskrift.

Alverdens ølentusiaster får nu mulighed for at udvikle den samme gyldne drik, som USA's præsident nyder i Det Hvide Hus.

Barack Obama har lørdag offentliggjort opskriften på præsidentens egen honningøl. Ingredienserne kan ses på den officielle blog fra Det Hvide Hus.

- Efter al den interesse, der har været omkring øllen, besluttede vi os for at lægge opskriften på nettet, skriver Sam Kass, der arbejder som kok i præsidentens embedsbolig.

- Det er, så vidt vi ved, den første alkohol-drik, som er brygget eller destilleret i Det Hvide Hus, tilføjer han.

Kokken forklarer, at en række tidligere amerikanske præsidenter har udviklet deres egne alkoholiske drikke. Men produktionen er foregået andre steder end i det kridhvide kompleks i USA's hovedstad.

- George Washington bryggede og destillerede whisky i Mount Vernon (Washingtons bolig, red.) og Thomas Jefferson lavede vin, men der er ingen beviser for, at øl er blevet brygget i Det Hvide Hus, forklarer kokken.

Sam Kass skriver, hvordan man trin for trin skaber den helt rigtige præsident-øl, og man kan via en video også følge selve produktionen i køkkenet i Det Hvide Hus.

Mere end 12.000 personer havde på den officielle hjemmeside for præsidentboligen deltaget i en underskriftsindsamling for at få offentliggjort øl-opskriften.

Se ingredienserne og blandingsforholdene på Obama-øllen her: http://www.whitehouse.gov/blog/2012/09/01/ale-chief-white-house-beer-recipe

/ritzau/AFP