Nyt håb for forsker med syg søn
It-forskeren får lov at blive i Danmark, mens hendes ansøgning om ophold behandles. Hun skulle ellers have været udvist.
Den indiske it-forsker Bipjeet Kaur får alligevel lov at blive her i landet, efter hun ellers stod til udvisning.

It-ingeniøren Bipjeet Kaur får alligevel lov at blive her i Danmark, selvom Udlændingeservice ellers havde meddelt hende, at hun skulle have været udvist på torsdag.

På Bipjeet Kaurs egen hjemmeside skriver hun nu, at Udlændingeservice har meddelt, at hun må blive i landet, så længe hendes ansøgning om opholdstilladelse er under behandling.

"Udlændingeservice har her til formiddag meddelt, at de har modtaget en ansøgning om opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 5., OG at en sådan modtaget ansøgning giver ret til fortsat ophold og arbejde i landet, sålænge sagen behandles," skriver Bipjeet Kaur.

Avisen.dk har skrevet om Bipjeet Kaur og hendes sag, som er speciel, fordi hun er udvist, da hun ikke har kunnet samle point nok ifølge det nye pointsystem. It-forskeren har ellers både en lang videregående uddannelse, fast arbejde og taler dansk. Da hun kom til Danmark fra Indien fik hun en humanitær opholdstilladelse, fordi hun led af posttraumatisk stresssyndrom. Hun har en søn på seks år, der netop er startet i børnehaveklasse. Han har været alvorligt syg, siden han blev født, da han lider af to forskellige blodsygdomme og en leversygdom.

Når hun nu i første omgang alligevel slipper for udvisning, skyldes det, at den type ansøgning ikke har noget at gøre med Green Card, beløbsordning eller positivlisten. Her ses blandt andet på, at hun er i fast ansættelse af længere varighed.

Bipjeet Kaur er ansat på Ingeniørhøjskolen, hvor hun forsker i radio- og telekommunikation. Hun har specialiseret sig i sikkerhed indenfor såkaldt "software-defined radio". Hvor vi i dag bruger 3G-netværk i mobiltelefoner, er Bipjeet Kaurs forskning rettet mod 5G- og 6G-netværk. Bipjeet Kaurs chef har udtalt, at netop det område rummer gode vækstmuligheder.