Nyhedsavisen lægger om

Nyhedsavisen skærer i bemandingen, lukker Odense-redaktionen, og David Trads stopper som chefredaktør.

• Chefredaktøren på B.T. stopper

Nyhedsavisen skal igennem en omfattende slankekur. I løbet af de kommende uger bliver mellem 50 og 60 medarbejdere fyret - heraf omkring 40 i redaktionen.

Derudover bliver redaktionen i Odense nedlagt og teknisk drift og udvikling af avisens site, Avisen.dk, overgår til Freeway, der netop har købt sig ind i Nyhedsavisen.

Endelig stopper David Trads som ansvarshavende chefredaktør med øjeblikkelig virkning. Nuværende journalistisk chefredaktør Simon Andersen er konstitueret som ansvarshavende chefredaktør

- Det har været en meget tung beslutning, men også en naturlig og helt nødvendig beslutning. Vi er blevet for mange i forhold til behovet og med færre redaktionelle sider står det klart, at der må ske en tilpasning. De ændringer, der sker nu, skal skabe en sund økonomi, der sikrer fortsat beskæftigelse for rigtig mange mennesker. Nyhedsavisen vil stadig være en stor arbejdsplads, siger Svenn Dam.

For Nyhedsavisens største aktionær, Morten Lund, har det været afgørende, at der nu skabes et stærkt fundament for avisens fremtidige udvikling.

- Nyhedsavisens enorme potentiale er ved at folde sig ud for alvor. Distributionen fungerer, avisen er ved at have fundet sin form, afklaring af de økonomiske forhold og opbakning til forretningsplanen. Det ændrer dog ikke på, at det har været en meget svær beslutning, at måtte opsige så mange dygtige medarbejdere, siger Morten Lund.

Den tredje afgørende ændring sker på Nyhedsavisen online – www.avisen.dk. En af Danmarks førende internetvirksomheder Freeway, der også er en del af den nye ejerkreds bag Nyhedsavisen, overtager med øjeblikkelig virkning styringen af teknik og salg på www.avisen.dk. Indhold leveres fortsat af Nyhedsavisens redaktion.

- Hos Freeway glæder vi os til at bevæge os mere ind på nyhedsdrevne sites med avisen.dk. Det er en spændende udfordring at overtage styringen af avisen.dk og det er klart, at besøgstallet er noget af det første vi vil kigge på. Samtidig er vi på Freeway og Nyhedsavisen meget interesseret i at skabe synergi og fleksibilitet på tværs af platformene for annoncørerne, siger Morten Wagner, stifter og medejer af Freeway.
I forbindelse med ændringerne på Nyhedsavisen fratræder David Trads som chefredaktør for at tiltræde en ny stilling i det Berlingske Officin.