Nyhedsavisen bliver dansk

Nyhedsavisen kommer på danske hænder, efter Skype-millionær og it-investor Morten Lund har købt over halvdelen af aktierne i selskabet bag avisen. En revolution er i gang, siger den nye ejer.

• Læs Morten Lunds reaktion på købet på hans blog

AppleMark
AppleMark

Hver eneste dag åbner 540.000 danskere for Nyhedsavisens nyheder, portrætter og reportager.

Og nu kommer ”den islandske gratisavis” så på danske hænder. Det offentliggør Nyhedsavisens ledelse her til aften.

Mangeårig it-investor – og en af bagmændene bag det store Skype-eventyr – Morten Lund har købt 51 procent af aktierne i selskabet Dagsbrun Media, der ejer Nyhedsavisen. Sælgeren er det islandske investorfirma Baugur Group, der beholder resten af aktierne og forbliver i bestyrelsen.

Morten Lund vil skyde yderligere kapital i avisen, men hvor meget er ikke oplyst.

- Det er en fantastisk mulighed. Medier over hele verden er på vej gennem en revolution, og det er Nyhedsavisen en del af. Mange folk sagde, at en gratis husstandsopdelt avis i Danmark aldrig ville virke, men det har vores. Og nu, hvor vi har bevist dét, så er vi klar til at rykke videre til næste fase, siger Morten Lund i en pressemeddelelse.

Baugurs mediedirektør Thordis Sigurdardottir siger, at det altid har været planen at få yderligere investorer ombord i avisprojektet.

- Morten har været med fra begyndelsen og selvom vi har fået mange henvendelser fra potentielle investorer, så mener vi, at han er den bedste til at tage kontrollen. Vi ser frem til at arbejde sammen med ham, mens vi tager Nyhedsavisen til nye højder, siger Thordis Sigurdardottir.

Nyhedsavisen oplyser, at budgetterne holdes perfekt. Avisen er på nuværende tidspunkt landets andenmest læste avis med et stærkt stigende læsertal.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.