Ny minister melder sig på Krags hold
Foto: Folketinget
Astrid Krag kan levere gode, gedigne SF-resultater, mener Handels- og investeringsministeren.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr støtter Astrid Krag som formandskandidat for SF, bekræfter hun fredag over for Information.

- Den fornemste opgave for den nye formand bliver at skaffe SF-resultater. Jeg har både oplevet Astrid som kollega i folketinget og som minister. Hun kan levere gode, gedigne SF-resultater.

- Og tro mig: Nu har jeg selv fået lov til at sidde i Sundhedsministeriet i hendes barselsperiode. Det kræver faktisk en del muskler at lykkedes med nogle af de ting, hun er kommet med. Derfor støtter jeg hende, siger Pia Olsen Dyhr til Information.

Den 40-årige Olsen Dyhr er kendt som medlem af SF's "grønne fløj" sammen med Steen Gade og miljøminister Ida Auken. De to sidstnævnte har allerede meddelt, at de støtter Astrid Krag som formandskandidat.

Torsdag meddelte partiets nestor i baglandet Aage Frandsen, at han til gengæld støtter den anden kandidat, Annette Vilhelmsen.

Fristen for at melde sig som kandidat til formandsvalget udløber fredag kl. 12. Kravet er, at man har 100 stillere hver. Pia Olsen Dyhr oplyser til Information, at hun er stiller for Astrid Krag.

Torsdag aften meldte en anden minister - skatteminister Thor Möger Pedersen - ikke overraskende ud, at han støtter sin ministerkollega i SF's formandsopgør.

Tidligere torsdag meddelte politisk ordfører Jesper Petersen også sin støtte til Krag.

Duellen mellem Krag og Vilhelmsen har efterhånden udviklet sig til en form for top mod bagland i partiet, i hvert fald hvis man ser på persongalleriet blandt kandidaternes støtter.