Nu vil Lisas ekskæreste frifindes for drab
I løbet af de kommende uger afsiger Østre Landsret endelig dom i sagen om drabet på 37-årige Lisa fra Herlev.

I februar blev han dømt for drab på sin tidligere samlever Lisa. Nu vil han frifindes.

49-årige Jimmy Paaske sidder tirsdag i Østre Landsret i håbet om at få omstødt den afgørelse fra Retten i Glostrup, der den 8. februar sendte ham 12 år i fængsel.

- Påstanden er frifindelse i sagens forhold 1 og forhold 2, siger Paaskes forsvarer, Henrik Stagetorn.

Disse forhold drejer sig dels om drabet på Lisa, dels om bortskaffelse af liget, der blev gravet ned.

Drabet på Lisa fyldte meget i offentligheden i juledagene i 2010, hvor kvinden var savnet og både blev eftersøgt af politiet og borgere i lokalområdet i Herlev.

Liget blev fundet nedgravet nytårsdag 2011 ved en rideskole i Herlev. På det tidspunkt var Jimmy Paaske allerede anholdt og frihedsberøvet af retten. Ham havde politiet nemlig pågrebet et par dage før nytår.

På liget fandt man blandt andet spor fra Jimmy Paaske i form af dna. Han hævdede, at det måtte være afsat, da han hilste på hende hos tandlægen den 22. december.

Den forklaring troede retten ikke på. Det kom nemlig frem, at Lisa ofte sprittede hænderne af i forbindelse med sit arbejde. Med andre ord: dna'et måtte være kommet, da Jimmy Paaske dræbte Lisa.

Byretten lagde også vægt på, at to mænd nær havde set en lille Toyota Aygo nær gerningsstedet. Bilen var magen til Jimmys mors bil, hvor der senere blev fundet spor af jord.

I Østre Landsret sidder Jimmy Paaske, som snart har siddet to år i fængsel, rolig. Ligesom under byretssagen noterer han flittigt ned, mens anklager Christian Schrøder taler.

Over for Paaske sidder et nyt hold dommere og nævninger, der i løbet af kommende dage skal have forelagt sagens beviser. Der falder efter planen endelig dom i sagen 4. oktober.

/ritzau/