Norske autonome støtter Ungdomshuset
Den norske autonome gruppe Blitz vil støtte Ungdomshusets kamp for at overleve. Gruppen arrangerede mandag en demonstration mod den danske ambassade i Oslo, der dog blev stoppet af politiet.

De autonome på Nørrebros kamp for at beholde Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København får støtte fra yderligtgående venstreorienterde unge fra flere europæiske lande.

Den norske autonome gruppe Blitz meddelte mandag sin uforbeholdne støtte til Ungdomshusets kamp mod hvad Blitz betegner som de »kapitalistiske mørkekræfter«.

»Vort søsterhus i Danmark har i mange år ført samme kamp som os ? mod politikernes løgne og dobbeltmoral og for retten til et eget sted at være,« skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Mandag eftermiddag arrangerede Blitz en demonstration mod den danske ambassade i Oslo. De 40 demonstranter, der deltog, blev dog stoppet af kampklædt politi før de nåede frem til deres mål.

»I sædvanlig stil forsvarede de deres såkaldte ?lov og orden? og sørgede med dette for, at vi kommer stærkere tilbage næste gange,« lover Blitz.