Norsk straffesparkhelt: Jeg lagde mig ned
Norske Alexander Söderlund erkender, at der ikke skulle meget til at lægge ham ned i straffesparksfeltet.

Et straffesparkmål tre minutter inde i overtiden sikrede tirsdag aften Norge en 2-1-sejr over Slovenien og dermed tre vigtige point i VM-kvalifikationen.

Efterfølgende erkender manden, der tilkæmpede sig straffesparket, den indskiftede angriber Alexander Søderlund, at der ikke skulle meget til, før han lå i græsset.

- Jeg blev ramt på læggen og lagde mig ned. Jeg kunne godt have stået på benene, men jeg gjorde det bedste, jeg kunne gøre. Vi vandt kampen på det.

- Det er måske det første straffespark, jeg har fået på seniorniveau, og det er det vigtigste, jeg har gjort i min karriere, siger Alexander Sønderlund til Dagbladet om sit fald i det slovenske straffesparkfelt.

Efterfølgende scorede John Arne Riise fra 11-meter-pletten, og dermed fik nordmændene rettet lidt op på det forsmædelige nederlag til Island i holdets første kvalifikationskamp.

En scoring, hvis vigtighed Norges landstræner Egil "Drillo" Olsen sammenligner med det måske mest berømte mål i norsk fodboldhistorie.

- Dette straffe var lige så vigtigt som det, der blev scoret på mod Brasilien i Marseille, siger "Drillo" til Adresseavisen og henviser dermed til Norges sidste gruppekamp ved VM i Frankrig i 1998.

Dengang var en sejr over Brasilien nødvendig for at komme i 1/8-finalen, og den sørgede Kjetil Rekdal for med sin 2-1-træffer fra pletten i slutminutterne.

/ritzau/