Nordmænd nede efter nat i 85 meters højde
To nordmænd er reddet ned efter at have hængt et døgn i en kurv 85 meter over en fjord.

Efter et koldt og vådt døgn, der blev tilbragt hængende i en lille kurv højt oppe i luften, kunne to udmattede nordmænd tirsdag sætte benene på landjorden igen.

De to mænd var mandag ude og lave noget arbejde på et højspændingskabel over Nordfjorden, da deres arbejdskurv satte sig fast i 85 meters højde over vandet.

De måtte tilbringe natten i kulde og fugtigt vejr, mens de ventede på at blive hjulpet ned.

Redningsmandskab gjorde mandag aften forsøg på at bjærge de to uheldige nordmænd med en helikopter, men det satte vejret en stopper for.

Efter helikopteren havde nærmet sig kurven, måtte den opgive at hejse de to mænd op med liner.

- Det var ikke nogen rar følelse at se helikopteren flyve væk, siger den ene af mændene, Kristoffer Espelund, til tv-stationen NRK.

Det lykkedes dog mandskabet i helikopteren at smide et tov og en trisse ned til mændene, som de kunne bruge til at fire sig ned med ved egen hjælp, siger redningsleder Edvard Middelthon til netavisen VG.

- Men de bad om hjælp til at blive firet ned, fordi de var så våde og nedkølede, fortæller han til avisen.

Den ene tovende blev firet ned i en båd, som var sejlet ud i Nordfjorden for at hjælpe de to uheldige nordmænd i arbejdskurven.

Dermed kunne redningsmandskab hjælpe de nødstedte ned tirsdag ved 13-tiden.

Mandag aften havde mandskabet i helikopteren leveret varmt tøj og en presenning til de to mænd, så de kunne beskytte sig mod regnen i den én meter brede og halvanden meter lange kurv, skriver VG.

/ritzau/