Norden topper liste: Næsten alle er online
Danmark ligger nummer seks på ny global internet-rangliste. Vore nordiske naboer klarer sig også alle flot.

En tredjedel af verdens befolkning er nu online.

Men ingen andre steder på jordkloden er adgang til internettet så udbredt som i de nordiske lande, hvor ni ud af ti surfer, klikker og søger informationer foran skærmen.

Det viser en ny verdensomspændende rapport, som FN's agentur for telekommunikation (ITU) står bag.

Den globale rangliste toppes af Island, hvor 95 procent af befolkningen har adgang til internettet. Vores norske naboer er nummer to på listen, svenskerne nummer fire, mens Finland tager en syvendeplads.

Her i Danmark ligger vi også rimeligt lunt i svinget og forrest i feltet på den internationale liste, som tæller 177 lande kloden over. Ifølge ITU bruger 90 procent af danskerne internettet, og det takseres til en global sjetteplads.

Burundi, Etiopien, Myanmar og Østtimor skraber bunden af ranglisten - her går kun omkring én procent af befolkningen på nettet.

Rapporten viser også, at halvdelen af alle aktive internetbrugere benytter sig af sociale netværk såsom Facebook eller Twitter.

Desuden bemærker FN-agenturet, at antallet af personer, der bruger internettet på andre sprog end engelsk, vil overhæle amerikanerne, briterne og andre engelsktalende, når vi når til 2015.

Det skyldes ikke mindst, at der er så mange kinesere, som kommer online i disse år, lyder konklusionen.

/ritzau/