Nicolai Jørgensen vil blive i FC København
Lejesvenden Nicolai Jørgensen vil gerne forlænge opholdet i FC København med en permanent kontrakt.

Det var uvist, hvad Nicolai Jørgensen kunne byde ind med hos FC København, da han i sommers blev hentet til klubben på en etårig lejeaftale i Bayer Leverkusen.

Men i begyndelsen af denne sæson har Nicolai Jørgensen vist sig som en af Superligaens største profiler, og på lørdag er han et godt bud på en plads i Danmarks startopstilling i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet.

FCK har i lejekontrakten forhandlet en købsoption på plads med Bayer Leverkusen, og Nicolai Jørgensen håber, at klubben udnytter den.

- Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg gerne vil forlænge med FCK. Jeg føler mig rigtig godt tilpas.

- Og det tror jeg ikke ændrer sig om otte måneder eller hvor lang tid, der er tilbage før, FCK skal gøre brug af den (købsoptionen, red.), siger Nicolai Jørgensen.

I søndagens superligakamp på udebane mod OB scorede Nicolai Jørgensen sit tredje mål i ligaen, og det er også blevet til en vigtig scoring i kvalifikationen til Champions League mod Club Brugge.

- Starten i FCK er gået over al forventning. Det har mundet ud i en landsholdsudtagelse, og det er jeg stolt over.

- Vi passer godt sammen - mig og klubben. Jeg har fundet nogle, der tror på mig lige pludselig, og det har givet mig tro på mine evner, og det har gjort, at jeg har spillet nogle gode kampe, siger Nicolai Jørgensen.

Ved tirsdagens landsholdstræning i Helsingør var Nicolai Jørgensen på A-holdet. FCK'eren lå i rollen som hængende angriber bag ved klubkammeraten Andreas Cornelius.

På de samme offensive positioner på det, der lignede et B-hold, lå Ajax-profilen Christian Eriksen og AaB'eren Nicklas Helenius.

Men det kan sagtens tænkes, at landstræner Morten Olsen bytter rundt på rollerne mod Tjekkiet.

/ritzau/