NHL-satsninger vælter ikke ligaøkonomien
Danmarks Ishockey Unions direktør er ikke nervøs for, at klubberne bruger for mange penge på NHL-spillere.

Det bliver ikke billigt for de danske klubber at hente NHL-spillere til AL Bank-Ligaen. Selv om spillerne skulle vælge at spille gratis for deres barndomsklubber, skal der stadig betales forsikring.

Det kan blive en bekostelig affære, men Danmarks Ishockey Unions direktør Enver Hansen er ikke nervøs for, at klubberne oversatser og bringer sig i økonomisk uføre.

- Jeg skal som udgangspunkt være bekymret og kritisk, når det gælder økonomien. Men lige præcis her har jeg en god fornemmelse af, at det ikke kan løbe løbsk, siger han.

Årsagen er, at man i ligaen har indført et lønloft, der med udgangspunkt i klubbernes egenkapital sætter grænser for klubbernes udgifter til spillere. Og det kontrolleres løbende, at klubberne holder sig på måtten.

- Alle klubberne spytter en månedsbalance ud, og så kan man blandt andet på omsætningstallene se, hvad der foregår. Det er vores garanti for, at tingene kører økonomisk forsvarligt, siger Enver Hansen.

Han kan ud af de tilgængelige tal se, at klubberne ikke her og nu har råd til at hente stjernespillere ind.

- 90 procent af klubberne har brugt 90 procent af det, de må ifølge lønloftet. Så der skal friske penge ind.

- Men det tror jeg bestemt også godt kan lade sig gøre, og jeg ved, at man flere steder allerede har fået betingede tilsagn om støtte, fordi der er stor interesse for at få spillerne hjem, siger direktøren.

De danske klubber må bruge op til seks millioner kroner på spillerbudgettet, alt efter hvor solidt de er polstret økonomisk. Udgifter til forsikring tæller også med på den konto.

At forsikre en NHL-spiller koster anslået mellem 50.000 og 200.000 kroner om måneden, afhængigt af deres nuværende årsløn og kontraktlængde.

/ritzau/