Netanyahu rasler atter med sablen mod Iran
Hvis verden ikke trækker en streg i sandet over for Iran, kan den ikke bede Israel vente, siger Netanyahu.

Det internationale samfund kan ikke bede Israel om fortsat at vente med at skride ind over for Iran, når verdens ledere ikke har trukket en klar grænse for præstestyrets kontroversielle atomprogram.

Det siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

- Verden siger til Israel: Vent, der er stadig tid. Og jeg siger: Vent på hvad? Vent til hvornår?

Netanyahu tilføjer, at de verdensledere, der ikke vil sætte en grænse for Iran, heller ikke har en "moralsk ret" til at opstille grænser for, om Israel skal gribe ind for at hindre Iran i at udvikle atomvåben.

- For hver dag der går, kommer Iran tættere og tættere på atombomber. Hvis Iran ved, at der ikke er nogen grænse, og hvis Iran ved, at der ikke er nogen frist, hvad vil det så gøre?, spørger Netanyahu.

- Det vil gøre, præcis hvad det er i færd med: Fortsætte uden nogen indblanding med at skaffe sig atomvåbenkapacitet og derfra atombomber, fortsætter han.

I løbet af den seneste uge har den israelske leder flere gange talt om nødvendigheden af at trække en klar streg i sandet over for Iran, hvis en krig skal undgås.

En israelsk iagttager ser imidlertid Netanyahus opfordring til det internationale samfund - og især Det Hvide Hus - om at fastsætte en tydelig grænse for Irans atomdrømme, som en måde at bakke væk fra planen om et ensidigt angreb mod Irans atomanlæg.

- Netanyahu har besluttet, at han ikke vil angribe før det amerikanske valg, fordi det er politisk umuligt på grund af amerikansk modstand, og det er umuligt på grund af modstand internt i Israel, siger Shlomo Brom fra Institut for Nationale Sikkerhedsstudier på universitetet i Tel Aviv.

- Jeg tror, at det alt sammen har til formål at give Netanyahu en stige, så han kan kravle ned fra træet, tilføjer analytikeren.

/ritzau/AFP