Nedtællingen til ny iPhone er gået ind
Apple forventes at lancere ny iPhone onsdag. Ekspert gætter på ny skærm, nye stik og nyt indhold

Alt andet end præsentationen af en spritny iPhone vil være en stor skuffelse, når Apple onsdag har indkaldt til pressemøde på hjemmebanen i Californien.

Selve invitationen har været genstand for flere analyser, da den er flankeret af foto af tallet 12 (datoen) og en skygge, der viser et stort 5-tal, hvilket tiolkes som et klart sinagla om, at det drejer sig om iPhone 5.

Man kan betragte det som mediehype eller reel spænding om ny revolutionerende teknik.

Men lige meget hvad glæder mediekonsulent Jon Lund sig til at se, hvad der sker, når Apple løfter sløret ved særarrangementet klokken 19 dansk tid.

Hans forventning er ligesom mange andres, at Apple lancerer en ny iPhone.

- Det er super spændende at se, også selvom den måske ikke rykker sig voldsomt meget i forhold til tidligere modeller, siger Jon Lund.

Apple har for vane at komme med et nyt produkt en gang om året, og da det er et år siden, der sidst blev lanceret noget, er forventningerne i top.

- Den her hype skyldes blandt andet, at Apple er meget hemmelighedsfuld.

- For det første lancerer de ikke nye ting særlig tit og så holder de helt tæt med, hvad nye versioner kan, så der er plads til, at folk kan gå og gætte, spekulere og diskutere, hvad der mon kommer, siger Jon Lund.

Mediekonsulenten har naturligvis også nogle egne bud på, hvad den nye iPhone vil indeholde.

- Man tror, den bliver større. Man er ret sikker på, at de laver skærmen højere, men ikke bredere, så den nu kan vise billeder i 16-9 format. Så kan den vise normalt bredskærmsfil i fuld størrelse, siger Jon Lund.

- Derudover er der en forventning om, at de kommer til at ændre det stik, der sidder i bunden. Høretelefoner kommer måske også i en ny version - det kunne de godt trænge til, og så er der noget indmads-opgradering, fortæller Jon Lund.

På grund af uenigheder mellem Google og Apple forudser han også, at en ny iPhone vil indeholde Apples eget kort i stedte for Googles.

Jon Lund forventer ikke, at det er et nyt revolutionerende produkt, som kommer til at se dagens lys onsdag, men mindre kan også gøre det.

- Jeg er spændt på at se den opgradering, som jeg tror kommer, siger han.

/ritzau/