Muslimsk massakre på kristne kirkegængere
Den 25. december 2011 blev en katolsk kirke i Nigeria bombet. En muslimsk gruppe stod bag angrebet, der kostede 65 mennesker livet. Foto: SUNDAY AGHAEZE / POLFOTO
Fornyet frygt for sekterisk sammenstød efter drab Nigeria.

En gruppe kristne var i gang med at bede i kirken, da en gruppe radikale muslimer stormede kirken og skød løs. Der er endnu ikke klarhed om omfanget, men internationale medier melder om mindst 13 dræbte.

Det blodige angreb skete fredag aften i Nigeria, hvor kristne kirker den seneste tid er blevet udsat for en række voldsomme angreb fra den islamistiske gruppe Boko Harem.Gruppen vil have de kristne til at forlade den nordlige del af Nigeria, hvor der primært bor muslimer.

Konflikten mellem de religiøse grupper fik i sidste uge Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, til at erklære undtagelsestilstand i flere provinser. Men gårsdagens angreb skete udenfor i det omtalte område.

Ialt 44 er døde i løbet af de seneste par dage, og iagttagere siger, at det i stigende grad ser ud til, at gruppen forsøger at fremprovokere en voldelig reaktion fra kristne mod muslimer og derved udløse en religiøs konflikt.

Kilde: CBS News