VORES VALG 20.000 valgplakater klar til Afrika
Simon Emil Ammitzbølls plakater bliver sendt til Afrika om en måneds tid. Taleboblen bliver formentlig sorteret fra. Foto: Maria Bendix
Alle partier, på nær et, har givet grønt lys til at sende de brugte valgplakater til en flygtningelejr i Afrika.

500 familier i det sydøstafrikanske land Malawi får nu glæde af folketingskandidaternes valgplakater.

Politikerne som eksempelvis Anders Samuelsen, Ida Auken, Sofie Carsten Nielsen og Simon Emil Ammitzbøll har nemlig givet organisationen Tagplakaten grønt lys til at sende plakaterne af sted til Afrika.

Her skal omkring 25.000 af plakaterne bruges som undertag i de hytter, som flygtningene bor i.

"Den nuværende tagkonstruktion dernede består kun at rafter, grene, lidt plastic og græs, så plakaterne skal bruges til at lave vandtæt undertag," fortæller idemanden Anders Feldbæk til Newspaq.

I forbindelse med sit speciale som bygningskonstruktør besøgte han flygtningelejren Dzakela i Malawi, hvor han fik ideen.

"Jeg var dernede og lavede research for et halvt års tiden, og så var der flere familier, der var kede af, at tagene ikke holdt tørt i regntiden, og så har jeg siden da gået og tænkt over, hvordan man kunne forbedre det," fortæller Anders Feldbæk.

Valgplakaterne er lavet af masonit, som ikke bliver gennemtrængt af vand. Og det bliver siden med politikernes ansigter, der skal vende op mod tagkonstruktionen.

Så de afrikanske flygtninge kommer altså ikke til at ligge og kigge op på Trine Mach (SF) eller Laura Lindahl (Liberal Alliance), når de skal falde i søvn.

"Det synes faktisk heller ikke, vi kan tillade os, hvis jeg skal sige det med et smil på læben. Den mest vandafvisende side er også den, hvor politikernes ansigter er klistret på," siger Anders Feldbæk.

Om en lille måneds tid bliver plakaterne pakket i en container og afskibet til Malawi. De er omkring tre måneder undervejs.

Tagplakatens frivillige satser på, at der til den tid vil være 25.000 plakater klar.

Dansk Folkeparti er det eneste parti, der endnu ikke har givet tilsagn om, at deres valgplakater må bruges.