Musikdirektør takker af i operaen i New York efter 40 år
Dirigent James Levine træder tilbage som musikdirektør på The Metropolitan Opera i New York efter 40 år.
Den amerikanske dirigent og pianist James Levine går på pension efter 40 år som musikdirektør for The Metropolitan Opera i New York.
Den amerikanske dirigent og pianist James Levine går på pension efter 40 år som musikdirektør for The Metropolitan Opera i New York. Foto: Michael Dwyer/AP

Musikdirektør på The Metropolitan Opera i New York James Levine går på pension efter 40 år. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

72-årige Levine har været musikdirektør i operaen, der ligger på hjørnet af Broadway og 39th Street, siden 1976 og har stået i spidsen for utallige indspilninger samt tv- og radioudsendelser med husets orkester.

Han har dirigeret næsten 2500 opførelser af 85 forskellige operaer siden sin debut som dirigent i 1971, hvor han stod i spidsen for Giacomo Puccinis Tosca, fremgår det af operahusets hjemmeside.

I 1983 nåede en historie om ham forsiden af Time Magazine, og året efter blev han udnævnt til årets musiker af Musical America, som er talerør for scenekunsten i USA.

Efter problemer med helbredet tog Levine en pause på knap to år fra jobbet, som han vendte tilbage til i 2013.

Det var ventet, at han ville træde tilbage efter den nuværende sæson på The Metropolitan Opera, der i daglig tale går under navnet the Met.

Ud over sit virke på the Met har James Levine også haft en meget anerkendt karriere som pianist.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.