Motorbøvl tvinger Ryanair-fly til jorden
På grund af tekniske problemer måtte et fly fra det populære lavprisselskab sikkerhedslande i Italien.

Et passagerfly fra Ryanair fik lørdag problemer kort efter take-off og blev nødt til ændre retning for hurtigt at få hjulene på landjorden igen.

Flyet var på vej fra Pula i Kroatien til Rygge-lufthavnen i Oslo, da piloten tilsyneladende fik knas med en af motorerne. Det skriver avisen Aftonbladet.

- Jeg så, at de fjernede passagererne fra sæderne ved nødudgangene og tænkte "herregud, det er alvorligt", fortæller passageren Neno Maric, som havde været nede og hilse på familien i Kroatien sammen med sin kone.

- Lige pludseligt mærkede vi, at kabinepersonalet begyndte at opføre sig anderledes. Flyet vippede hele tiden til højre og venstre, beretter han.

Ifølge det kroatiske ægtepar, der bor i Sverige, begyndte stewardesserne at gå fra passager til passager for at vække dem, der var slumret ind. Neno Maric fortæller, at en kvinde med et lille barn begyndte at forberede sig på, at flyet ville foretage en nødlanding i havet.

- Ellers var folk helt rolige. Ingen skreg, ingen græd.

Flyet landede uden problemer i Bergamo, der ligger i det nordlige Italien, ved 11-tiden lørdag.

Efter flyet stod sikkert med fast italiensk grund under hjulene, fik passagererne mulighed for at booke deres billet om. Andre valgte at sætte sig på et andet fly med kurs mod den norske hovedstad.

Aftonbladet har uden held forsøgt at indhente kommentarer fra Ryanair om hændelsen.

/ritzau/